Cultuur

© Jan van der Ploeg

Cultuur


Een goed cultuuraanbod heeft een positief effect op de aantrekkingskracht van Schiedam.  Het maakt van Schiedam een aantrekkelijke stad om in te wonen en een nóg betere vestigingsplaats voor ondernemers. Cultuur in Schiedam is van iedereen. Voor ons zijn daarin erfgoedbehoud, cultuuronderwijs en het beschermen van de vrijheid van meningsuiting de belangrijkste elementen.

Standpunten VVD


• We willen dat een breed publiek kennis maakt met het cultuuraanbod van Schiedam. Samenwerking tussen (basis)onderwijs, bibliotheek, musea, theater én gemeente is van groot belang om onze kinderen met cultuur kennis te laten maken.

• Schiedam blijft een aantrekkelijke vestigings- en tentoonstellingsplaats voor kunstenaars. Pop-up tentoonstellingen in de binnenstad verhogen de levendigheid en bieden kunstenaars een mooi podium. De gemeente stimuleert dit door vergunningsaanvragen snel te behandelen.

• Wij vinden dat het kunstzinnig profiel van de Binnenstad verder versterkt moet worden. De ontwikkeling van het Museumkwartier kan hieraan een goede bijdrage leveren.

• Culturele organisaties doen hun best om innovatief en creatief te zijn, ook in hun bedrijfsvoering. Cultureel ondernemerschap vinden wij in Schiedam een normale zaak.  Geen culturele instelling kan leven zonder subsidie. Dat weten we. Wel stellen wij de vraag: wat kunnen jullie zelf doen om een deel van het geld dat je nodig hebt, binnen te halen?

Geld

We versterken de samenwerking tussen culturele instellingen in Schiedam o.a. door middel van het subsidiebeleid. Bij subsidiëring van evenementen wegen we de economische waarde van het evenement mee.