Lef tonen!

Het verkiezingsprogramma van de VVD Schiedam is afgelopen woensdag officieel gelanceerd. Staatssecretaris Mark Harbers is naar Schiedam afgereisd om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Tijdens de bijeenkomst benadrukt lijsttrekker Onno Spek hoe belangrijk het is dat de binnenstad weer een plek wordt waar je heen wilt gaan. “We moeten de ambitie hebben om van de Hoogstraat de grootste concurrent te maken van de Witte de Withstraat in Rotterdam. In de binnenstad moet je kunnen genieten van een wijntje, van ons Stedelijk Museum, van winkeltjes, van restaurants en galeries. Dit in combinatie met woningen maakt de Hoogstraat weer de plek die we allemaal willen. We moeten af van de oude-winkelstraat-gedachte, we moeten gewoon de boel aanpakken.''


“Dit verkiezingsprogramma staat bol van dingen die we gewoon gaan doen! Geen onrealiseerbare dromen, maar gewoon onderwerpen die je in vier jaar kan uitvoeren en die aansluiten op de behoeften van de Schiedamse kiezers,” aldus Mark Harbers. “Dat het gewoon veilig is, dat vluchtelingen inburgeren en de Nederlandse taal leren spreken, dat je je geen zorgen hoeft te maken dat het speeltuintje er goed bij ligt, dat het goed verlicht is op straat en dat je een levendige binnenstad hebt. En ja, daar moet je ook kunnen wonen,” vervolgt hij. 


En over wonen gesproken. Onno Spek: “We hebben meer huizen met tuinen nodig in Schiedam. We hebben hier een groot tekort aan, waardoor mensen die kinderen krijgen uit Schiedam vertrekken. Eeuwig zonde, want Schiedammers verdienen het om in Schiedam te kunnen blijven wonen.” 


Het volledige verkiezingsprogramma vindt u hier: https://schiedam.vvd.nl/standpunten/842/standpuntenZet cookies aan om de video te tonen.