Schiedam Schoon

Vandaag heeft sandra Beenhakker een mooie bijeenkomst bijgewoond in het Islamitisch Centrum. Op uitnodiging van de Schiedam Yusra Vrouwen mocht Willy Heikamp vertellen hoe we Schiedam schoon en veilig houden en samen ratten kunnen bestrijden.


Nieuwland schoon en Veilig

Willy Heijkamp zet grote stappen in het bewust maken van de afvalproblematiek in Nieuwland. Op maandag 18 februari was er een informatiebijeenkomst georganiseerd door de Schiedam Yusra Vrouwen waar Sandra Beenhakker namens de VVD ook bij aanwezig was. 

Hoe komt het dat we in onze wijk zoveel ratten hebben, er meeuwen zijn die de vuilniszakken kapot trekken. 
Samen kunnen we dit tegengaan! Hoe dan...Willy vertelde er op haar eigen bevlogen manier over. 
Wanneer we samen gebruik maken van de kleine gfe bakjes, dus geen overblijfselen voeren aan de dieren buiten, voorkomen we rattenoverlast. De zakjes verzamelen we buiten in de grote gfe bakken die te openen zijn met de afvalpassen. 

Groenten-, fruit-, en etensresten (gfe) bevatten veel grondstoffen die voor 100% hergebruikt kunnen worden. Het gfe dat apart wordt ingezameld wordt door Irado naar een speciaal verwerkingsbedrijf gebracht waar er compost van wordt gemaakt. De compost wordt door de Stichting Stadstuinieren Voedselbank Schiedam gebruikt op de tuinen waar groenten en fruit op biologische wijze wordt geteeld voor de clienten van de Voedselbank Schiedam. Vanuit islamitisch perspectief is het belangrijk dat voedsel niet wordt verspild en de vrouwen vonden het fijn om te horen dat hergebruik op deze manier iets waardevols oplevert. Namelijk dat de groenten en het fruit afkomstig van de tuinen op bijvoorbeeld Vijfsluizen en het Wibautplein weer terecht komen bij de gezinnen in Schiedam die het heel hard nodig hebben. 

Tot slot kregen alle aanwezigen een gfe bakje mee naar huis.