Doe mee met World Cleanup Day op 21 september!

Op zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Ons raadslid Annebeth Wilton roept Schiedammers op om 21 september Schiedam een beetje schoner te maken:

"Vaak loop ik ’s avonds nog even een rondje door het mooie Wilhelminapark, bij mij voor de deur. Ruisende bomen – nu het weer wat vaker waait - klotsend water als er een schip passeert, de Rotterdamse skyline als vergezicht en hier en daar een bankje om te genieten van al dat moois.

Rondom die bankjes en door het hele park is het een bende. Lege blikjes, sigarettenpeuken, zakjes van welbekende fastfood ketens, frietzakjes, plastic zakjes, snoeppapiertjes, enz.

Meestal neem ik een leeg plastic zakje mee en raap ik het vuil op dat ik tegenkom. Dat zakje is dus zo vol. Maar elke dag een zakje opruimen maakt ons mooie park niet schoon. Ondanks alle prullenbakken, de moeite van Irado mensen en mijn éne zakje per dag. Wat wel helpt is als we met elkaar, al die bezoekers van het park, alle mensen die om het park heen wonen en ervan genieten, kortom alle “gebruikers” zo’n zakje meenemen en daar de rotzooi indoen die ze tegenkomen op hun wandeling en hun bezoek aan ons mooie park.

Wat ook helpt is als we een start maken op World Cleanup Day, op 21 september a.s. en de hele stad schoonmaken. Gewoon omdat het kan. Ook dat is Schiedam. Zie ik u dan ook?"


Kijk voor meer informatie op de website Supporter van Schoon