VVD Schiedam doet mee met Schone Wijk Weekend

Het is Schone Wijk Weekend in Schiedam. Een mooi initiatief van Irado die er zelf het volgende over zeggen:
"Door de uitbraak van het coronavirus zag de voorjaarsschoonmaak er dit jaar iets anders uit. We zijn vooral thuis aan het opruimen geweest. Vanaf 1 juni hebben we gelukkig meer mogelijkheden om ook buiten aan de slag te gaan. Omdat we regelmatig vragen van bewoners krijgen die graag hun buurt schoon willen houden, organiseren we 6 en 7 juni in Schiedam het Schone Wijk Weekend. Als we allemaal een klein stukje schoonmaken, bereiken we samen een groots effect! Help je mee?"

De VVD Schiedam deed natuurlijk mee. Raadslid Annebeth Wilton en Bertus Feelders zijn gisteren druk bezig geweest en met resultaat. Annebeth schreef een korte impressie over:

Zwerfvuil
Keiharde wind, een waterig zonnetje, gelukkig geen regen. Zo begonnen Bertus, Thea en ik onze tocht om zwerfvuil op te ruimen op de Maasboulevard en de Havendijk. Dankzij de prikstokken en de handige vuilniszakhouder van Irado verdwenen blikjes, peuken, KFC verpakkingen, glas, een metalen vork,
plastic, vaak tot ministukjes gemaaid door onze onvolprezen grasmaaiers, in onze vuilniszakken. Een enkele voorbijganger sprak waarderende woorden, een andere lachte ons uit en zei “daar betalen we toch belasting voor”.We deden er bij de laatste het zwijgen toe. Milieu dat verpest wordt, vogels die de plastic stukjes oppikken, het beeld van een prachtige omgeving, ontsierd door rotzooi, het deerde deze man duidelijk niet. Ons wel en we waren dan ook zeer tevreden met de volle zakken die we in de container kwijt konden op de Havendijk. De koffie smaakte ons goed terwijl we uitkeken op een schoon park.